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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  31/10/2012
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, I. C. S. de; BARCELOS, S. C. de; SANTOS, K. M. O. dos.
Afiliação:  Isabel Cristina Silva de Oliveira, Instituto Federal de Educação Ciências e Tecnologia do Ceará, Campus Sobral - Sobral, CE.; Samuel Carneiro de Barcelos; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC.
Título:  Viabilidade de cepas nativas de lactobacilos em bebida láctea fermentada sabor de uva.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 1., 2012, Sobral. Resumos... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2012. p. 11-12. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 104).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente trabalho teve como objetivo avaliar o desempenho de duas cepas nativas de lactobacilos na preparação de uma bebida láctea fermentada com características probióticas.
Palavras-Chave:  Alimento funcional probiótico; Bebida fermentada; Bebida láctea; Suco de uva.
Thesagro:  Alimento fermentado; Fruta; Leite.
Thesaurus Nal:  Lactobacillus plantarum; Lactobacillus rhamnosus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/69085/1/RAC-Viabilidade-de-cepas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC26173 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/02/2021
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SÁ, W. C. C. S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F.; SILVA, A. L. da; PEREIRA, D. M.; CÉSAR NETO, J. M.; SANTOS, F. N. S.; LEITE, G. M.
Afiliação:  GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA.
Título:  Fermentative characteristics and chemical composition of cochineal nopal cactus silage containing chemical and microbial additives.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  The Journal of Agricultural Science, v. 158, n. 7, p. 574-582, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1017/S0021859620000829
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the fermentative characteristics and chemical composition of cochineal nopal cactus silage additives with urea or Lactobacillus buchneri (LB), as well as the association of both additives in four storage times (7, 15, 60 and 120 days) and during aerobic stability, with evaluations at 0, 48 and 96 h. Four silages were used: no additive, addition of 2% urea, addition of LB and addition of 2% urea and LB. The study was divided into two experiments: the first experiment evaluated the silages at different storage times, and the second experiment evaluated the silages during the aerobic stability test. In both experiments, the experimental design was completely randomized in a factorial scheme (4 × 4 and 4 × 3) with three replicates per treatment. After the ensiling process, lactic acid bacteria predominated in all treatments. The concentration of lactic acid increased significantly from 60 days of ensiling. The concentration of acetic acid varied significantly between the storage times only for the silages treated with urea and LB alone. The silage treated with urea maintained a constant pH value up to 120 days of storage. During the 96 h aerobic stability test, no breaking in the stability of silages was observed. The exclusive or associated use of urea and LB promotes improvement in the fermentative characteristics of cochineal nopal cactus silage, without major alterations in the chemical composition or interfering with the aerobic s... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aditivos de silagem; Alimentação de ruminante; Característica fermentativa da silagem.
Thesagro:  Alimentação Na Seca; Cochonilha; Composição Química; Fermentação Aeróbica; Nutrição Animal; Palma Forrageira; Silagem.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Silage fermentation; Storage quality.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59419 - 1UPCAP - DD
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